Pikkujuttuja

Vanttilan teknoluokkalaiset tulevat eskarista, jossa on käytetty aktiivisesti teknologiaa oppimisen apuna. Silti tietokoneella kirjoittaminen aloitettiin pienillä tehtävillä. Aivan ensimmäinen kirjoitustyö oli nimikyltti pulpettiin. Työhön mahtui kuitenkin hurjan monta harjoiteltavaa asiaa alkaen omien tunnusten käyttämisestä ja päätyen kirjoitetun tiedoston jakamiseen opettajan nähtäväksi. Toinen kirjoitustyö tehtiin pareittain tai kolmen ryhmissä, ja silloin työ jaettiin työparille ja opettajalle.

Aikaa näihin pieniin tehtäviin on käytetty monen monta oppituntia. Useimmiten tietokonetunnit ovat olleet puolikkaan luokan tunteja, tai sitten tunnilla on ollut kaksi aikuista ohjaamassa. Paperilla näkyviä tuloksia on syntynyt vähän, mutta tietokoneen käyttö on tullut tutuksi. Moni luokan oppilaista pystyy jo hahmottamaan tekemisensä koneella ja auttamaan tarvittaessa luokkakaveria.

Perusteellisempi näppäintaitojen harjoittelu sen sijaan jää kakkosluokalle. Sitä varten ope on koonnut kymmenen tehtävän Näppäintaituri-tehtäväpaketin.

Jätä kommentti