Tupsulinnun teknopäivitys

Talven lintujen opiskelussa yhdistyivät ymppä ja käsityö, pienellä teknologisella mausteella. Koska open tietoon tuli vähän myöhässä, että tupsuvartaloisia punatulkkuja oli pyöritelty jo esikoulussa, piti suunniteltuun projektiin toki lisätä uutta ainesta.

Linnun muotoisia tupsuaihioita tuli kolme erilaista ja eri kokoista. Yksi perinteinen punatulkun näköinen, toinen pieninokkainen talitiaiseksi, kolmas suuri ja tukevanokkainen varista tai harakkaa varten. Punatulkun vartalo vaihteeksi harmaasta kartongista tehtynä sopii hyvin myös viherpeipon rungoksi. Valmiisiin lintuihin liimattiin open valmiiksi luomat qr-koodit. Qr-koodit olivat ennestään tuttuja vain osalle oppilaista, ja tällä kertaa opeteltiin ainoastaan niiden lukeminen laitteella. Koodit veivät sivustolle, jolta saattoi kuunnella oman lintunsa ääniä.

Luokassa linnut riippuivat pitkään tekijöiden ilona, mutta pariksi päiväksi ripustimme ne koulun käytävään, itsenäisyysjuhlan koristuksista talteen jääneeseen koivuun. Muutama ekaluokkalainen sitten päivysti iPadien kanssa opastamassa muuta koulun väkeä qr-koodien ja linnunlaulun maailmaan. Erityisenä ilonaiheena jäi mieleen koulun siistijä, joka ei ollut aiemmin tullut kokeilleeksi qr-koodien käyttämistä, mutta tuli nyt ekaluokkalaisten ohjaamana perehtyneeksi niihin.

Jätä kommentti